Reuse

Koelwater
behandeling

Onze hoogwaardige IVG-CT koelwateroplossing maakt het voor u als waterverbruiker eenvoudig om 100% chemievrij en circulair te koelen.

Industrial Vortex Generator

Water in koeltorens moet worden behandeld om microbiële groei, aanslag-vorming en metaalcorrosie te beheersen. Ook moeten de warmteoverdracht prestaties van de koeltoren worden gehandhaafd, wat correleert met het energieverbruik. De industriële vortexgenerator elimineert of vermindert aanzienlijk kalkaanslag in water dat is behandeld met het IVG-CT-systeem. Oplosbare vormen van calcium zoals calcium (bi) carbonaat worden omgezet in calciet en aragoniet, door gebruik te maken van hydro vortex cavitatiekrachten, die ontstaan in het oppervlak van het vacuüm in het Vortex centrum. De cavitatiekrachten produceren kristallen die niet hechten aan leidingen, mondstukken, warmtewisselaars of andere oppervlakken.

  • Verwijdert ongebonden gas als microbellen, verlaagt de viscositeit met 12-20%.
  • Betere warmteoverdracht 3-5% dan onbehandeld water, voor optimale koeling.
  • Schaalbeheersing door kristallisatie via hydro vortex cavitatiekrachten.
  • Bacteriën, – en schimmels celwandschade, voor microbiologische bestrijding.
INDUSTRIAL VORTEX GENERATOR

Spinning Disc Filtration

Het koelwater wordt continu gefilterd in een recirculatie lus met een debiet van 40-50 m3/uur. De SDF zal deze stroom continu filteren op 10 micron om de zwevende deeltjes in het koelwater zo laag mogelijk te houden.

  • SPF verbetert de capaciteit van de UV-C reactor.
  • Vermindert voedingsbodem en deeltjes die microbiologische groei.
  • Verwijdert schurende delen uit het water voor een langere levensduur van materialen en pompen.
  • Voorkomt sedimentatie en verstoppingen in leidingen en warmtewisselaars.
  • Gebruikt geen water voor regeneratie, hiervoor wordt spoelwater gebruikt.
INDUSTRIAL VORTEX GENERATOR

Ultra Violet type C radiation

Waar water wordt gebruikt, kan biofilm ontstaan. Verstopte leidingen, vuile tanks, gladde oppervlakken, veroorzaakt door micro-organismen. Schimmels, gisten en bacteriën die in biofilms leven, vormen een gevaar voor de gezondheid en veiligheid. UVC is onzichtbare straling met een golflengte tussen 100 en 280 nm. Stralen met deze golflengte beschadigen het DNA van micro-organismen. Het UVC-licht maakt de micro-organismen onschadelijk en voorkomt dat ze zich voortplanten. Dit gebeurt continu in de recirculatiekring met een debiet van 40-50 m3/uur.

IVG FLAT IMAGE

PAthema DESinfect, Free chlorine electrolysis

Vrij chloor is de hoeveelheid chloor die nog niet is gecombineerd met chloorwater om verontreinigingen te zuiveren. In feite is vrij chloor de hoeveelheid chloor die vrij is om schadelijke micro-organismen in uw koelwater te doden. Het PaDes-systeem voor de industrie desinfecteert water door het te elektrolyseren, zonder toevoeging van chemicaliën! Het behandelde water bevat vrij chloor dat wordt geproduceerd uit het chloride dat al in het koelwater aanwezig is. Zo houden we de leidingen, wisselaars en het koelwaterbassin vrij van vervuiling zoals bacteriën of biofilm. Door middel van elektrolyse zet het systeem de aanwezige zouten om in vrije chloriden, die voor de desinfectie zorgen. Zoutelektrolyse is gebaseerd op de omzetting van opgelost zout in tijdelijk chloor door middel van een laagspanningsgelijkstroom. Nadat het chloor zijn desinfecterende werk heeft gedaan, wordt het weer omgezet in opgelost zout. Het grote voordeel is dat u door de permanente productie van chloor kunt werken met instelbare waarden, zonder dat u handmatig chloorgranulaat, chloortabletten of vloeibaar chloor hoeft toe te voegen.

Lees verder

Voorfiltratie Koelwaterbehandeling Recover & support
« Terug naar overzicht