Reuse

Koelwater
behandeling

Onze hoogwaardige IVG-CT koelwateroplossing maakt het voor u als waterverbruiker eenvoudig om 100% chemievrij en circulair te koelen.

Industrial Vortex Generator

Om microbiële groei, (kalk)aanslag en corrosie te voorkomen moet water in koeltorens worden behandeld. In de Industrial Vortex Generator vinden 3 processen plaats: het uitkristalliseren van mineralen, het verwijderen van ongebonden gas zoals micro- en nanobellen en het bestrijden van microbiologie door de celwand te beschadigen. Oplosbare vormen van calcium worden omgezet tot calciumcarbonaat in calciet en aragoniet kristalvormen. De cavitatiekrachten produceren kristallen die niet hechten aan leidingen, warmtewisselaars of andere oppervlakken. IVG verlaagt de viscositeit met 12-20% en verbetert de warmteoverdracht met 3-5% voor optimale koeling.

INDUSTRIAL VORTEX GENERATOR
BEKIJK DEZE VIDEO OVER DE INDUSTRIAL VORTEX GENERATOR

Spinning Disc Filtration

Met Spinning Disk Filtration wordt het koelwater continu gefilterd in een recirculatielus. De SDF filtert vaste deeltjes uit het water van 10 micron of groter. De filter spoelt terug door snelroterende bewegingen om de zwevende deeltjes in het koelwater zo laag mogelijk te houden, zonder extra waterverbruik. De capaciteit van de UV-C reactor verbetert, en de kans op microbiologische groei wordt verkleind. Dit zorgt voor een langere levensduur van materialen en pompen en voorkomt sedimentatie en verstoppingen in leidingen en warmtewisselaars.

SPINNING DISC FILTRATION
DISC FILTRATION EXPLAINED

Ultra Violet type C radiation

Waar water wordt gebruikt, kan biofilm ontstaan. Schimmels, gisten en bacteriën die in biofilms leven vormen een gevaar voor de gezondheid en veiligheid. UV-C is onzichtbare straling met een golflengte tussen 100 en 280 nm. Stralen met deze golflengte beschadigen het DNA van micro-organismen. Het UV-C licht maakt de micro-organismen onschadelijk en voorkomt dat ze zich voortplanten.

ULTRA VIOLET TYPE C RADIATION

PAthema DESinfect

Bij grote koelwatersystemen is het noodzakelijk een desinfectant in het water te introduceren naast de IVG en UV-C. Het PaDes-systeem (PAthema DESinfect) desinfecteert water door het te elektrolyseren zonder toevoeging van chemicaliën. Het behandelde water bevat vrij-chloor geproduceerd uit het chloride dat al in het koelwater aanwezig is of keukenzout. Zo houden we de leidingen, wisselaars en het koelwaterbassin vrij van vervuiling zoals bacteriën of biofilm. Zoutelektrolyse is gebaseerd op de omzetting van opgelost zout in tijdelijk chloor door middel van een laagspannings-gelijkstroom. Nadat het vrij-chloor zijn desinfecterende werk heeft gedaan, wordt het weer omgezet in opgelost chloride en zuurstof.

PATHEMA DESINFECT

Lees verder

Voorfiltratie Koelwaterbehandeling Recovery & support
« Terug naar overzicht