Aanjager van chemievrij en circulair koelen in de toekomst van watertransitie

De energietransitie is inmiddels in volle gang en heeft momenteel ieders aandacht. Maar met langdurige droge periodes dreigt nu ook in Nederland schoon drinkwater snel een schaars goed te worden. Bij de grote industrie worden miljoenen liters drinkwater gebruikt, met name voor industriële koeling, zoals bij grote datacenters, de voedingsindustrie en de zware industrie. Maar hoe verander je dat op korte termijn? Onlangs interviewde ChannelConnect Pathema en kregen we de mogelijkheid uit te leggen waarom het chemievrij en circulair koelen van industrieprocessen de toekomst is in de watertransitie.

Wat maakt de koelwateroplossing van Pathema circulair?

Door onze innovatieve IVG-CT koelwateroplossing is het mogelijk om in drie stappen op een eenvoudige manier 100% chemievrij circulair te koelen. Dit doen we door afvalwater uit grote industriële installaties of uit de regio geschikt te maken als koelwater. Ook het afvalwater uit de koelinstallatie zelf wordt opnieuw gebruikt. Daarmee hebben we een systeem dat voor 90% circulair draait en voldoet aan onze missie van reduce, re-use, recycle. We zijn bezig met verdere ontwikkeling om dit te verbeteren tot 98%. Bij onze oplossing is er geen sprake van risico’s of hoge kosten en de effectiviteit bewijst zich al in verschillende industriële regio’s, waaronder het Botlekgebied in Rotterdam. Bedrijven zijn huiverig voor een investering in hun koelsysteem, omdat koeling vaak geen primair proces is. Maar een investering verdient zich gemiddeld al in drie jaar terug en daarmee maakt een bedrijf zich ook echt toekomstbestendig. Het is een kwestie van tijd dat het industrieel gebruik van drinkwater de volgende bottleneck zal zijn. Dus je kunt als industrie maar beter voorbereid zijn op de watertransitie.

Wil jij nu al overstappen op chemievrij en circulair koelen? Download hier het artikel in ChannelConnect en neem contact met ons op je snel voor te bereiden op de watertransitie.

MAAK CHEMIEVRIJ KOELEN ÉN WATERBESPARING MOGELIJK OP EEN RIGOUREUS EENVOUDIGE MANIER

Benieuwd naar meer?

Nieuws